Μέλι Ελάτης Πάρνωνα 950g

fir950
15,00 € με ΦΠΑ

Συλλέγεται στα ελατοδάση του ΠΑΡΝΩΝΑ της Νοτιοανατολικής Αρκαδίας με υψόμετρα άνω των 800 μέτρων, σε απόκρημνα βουνά, και σε ένα εντελώς παρθένο περιβάλλον. Το μόνο που έχει να ζηλέψει από το μέλι Ελάτης Μαινάλου είναι το υπέροχο λευκό του χρώμα με τις χρυσαφί ανταύγειες.

Ποσότητα
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΕ 1-3 ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ

Το μέλι Ελάτης ανήκει στην κατηγόρια των μελιτωμάτων και συλλέγεται από κοκκοειδή & αφίδες που παρασιτούν στα Ελληνικά είδη Ελάτης και παράγουν μελιτώδεις εκκρίσεις εκμεταλλεύσιμες από τις μέλισσες. Το σημαντικότερο από αυτά είναι το κοκκοειδές Phemicryphus το οποίο παρασιτεί στην κεφαλληνιακή ελάτη η οποία καλύπτει μεγάλες εκτάσεις στις ορεινές περιοχές νότια του Ολύμπου, στην Ευρυτανία, στο Περτούλι, στο Καρπενήσι στον Ταΰγετο, στην Αρκαδία (Όρος Πάρνωνας & Όρος Μαίναλο) στην ορεινή Ναυπακτία και αλλού.

Συλλέγεται στα παρθένα ελατοδάση του Πάρνωνα στα Νοτιοανατολικά του νομού Αρκαδίας σε υψόμετρα από 800-1300 μέτρων, στις αρχές του καλοκαιριού (Ιούνιου έως και Ιούλιο). Είναι εξαιρετικής ποιότητας, ιδιαίτερα πυκνόρρευστο και δεν κρυσταλλώνει ποτέ λόγω του χαμηλού ποσοστού γλυκόζης. Είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία (κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο) και βοηθάει στην καλύτερη αφομοίωση των σακχάρων από τον ανθρώπινο οργανισμό.

Πίνακας στοιχείων

ΕΙΔΟΣ Μέλι Ελάτης Πάρνωνα
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Μελίτωμα
ΧΡΩΜΑ Ανοικτό Κόκκινο
ΓΕΥΣΗ Λίγο γλυκό
ΑΡΩΜΑ Πολύ ελαφρό άρωμα
ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΣΗ Δεν κρυσταλλώνει
ΠΕΡΙΟΧΗ Όρος Πάρνωνα Αρκαδία
ΠΕΡΙΟΔΟΣ Ιούνιος – Ιούλιος

Γευστικές Προτάσεις:

  • Συνοδεύεστε με λευκά τυριά.
  • Βάλτε το σε αφέψημα Φασκόμηλου ή Φασκόμηλου με Τσάι του Βουνού.
fir950
Μπορεί να σας Αρέσουν ( 7 other products in the same category )
  • Εγγραφή

ΕΓΓΡΑΦΗ

Έχετε ήδη λογαριασμό;
Κάντε Σύνδεση ή Επαναφορά Κωδικού
Συγκατάθεση cookie