Τι είναι βιολογική γεωργία

Αν είστε πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή έχετε ζήσει σε αυτήν τα τελευταία χρόνια, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έχετε έρθει σε επαφή με την ευρύτερη διάσταση της βιολογικής γεωργίας.

Πιθανότατα, έχετε δει τη σήμανση «βιολογικό» σε φρούτα και λαχανικά στο σουπερμάρκετ της γειτονιάς σας ή ίσως και στην περιγραφή ενός νόστιμου φιλέτου στον κατάλογο ενός εστιατορίου. Ενδεχομένως, έχετε επίσης παρατηρήσει το κοινό σήμα της ΕΕ για τα βιολογικά προϊόντα ή κάποιο παρόμοιο, το οποίο χρησιμοποιείται στη χώρα σας, σε κάποιο μπουκάλι φρουτοχυμού ή σε μία συσκευασία με αυγά τα οποία αγοράσατε.

Ίσως να έχετε αναρωτηθεί, τι ακριβώς σημαίνει βιολογικό προϊόν σε σχέση με την παραγωγή τροφίμων και κατά πόσο αποτελεί ένα αξιόπιστο σύστημα; Αν υπάρχει αυτός ο προβληματισμός, τότε θα απαντηθούν οι ερωτήσεις σας ξεκινώντας από τη βασικότερη: τι είναι η βιολογική γεωργία; Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε και την επίσημη ιστοσελίδα της Ε.Ε για την Βιολογική Γεωργία, http://ec.europa.eu/agriculture/organic/home_el.