ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ ΣΤΟ ΒΑΖΟ

Οι ειδήμονες γνωρίζουν τους πολλούς παράγοντες που συμβάλλουν στον τρύγο και στην παραγωγή του εξαιρετικού Ελληνικού Μελιού και της υψηλής ποιότητας του. Η  θέση του μελισσοκομείου, η κατάλληλη ράτσα μελισσών , η επαγγελματική & με σεβασμό μελισσοκομικοί χειρισμοί οι σωστές μέθοδοι τρύγου, το σωστό φιλτράρισμα , η σωστή αποθήκευση και το προσεχτικό γέμισμα των φιαλών, εξασφαλίζουν και διατηρούν ακέραιο το αληθινό άρωμα & γεύση .

Αυτοί οι παράγοντες είναι αποφασιστικοί, όχι μόνο για τις μετρήσιμες χημικές ιδιότητες – όπως η υγρασία,HMF, διαστάση, ιμβερτάση – αλλά και για τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά (άρωμα, χρώμα, γεύση)  αυτά τα οποία ικανοποιούν τις αισθήσεις-ειδικές γεύσεις και αρώματα όλων των αποχρώσεων.

Οφείλουμε το μυστικό της ποιότητάς μας στο μοναδικό συνδυασμό ορισμένων τοπικών συνθηκών: η έντονη ηλιοφάνεια, οι ήπιες  βροχοπτώσεις, η ταυτόχρονη παρουσία πολλών διαφορετικών φυτικών ειδών στην ίδια περιοχή  και ένα ορεινό έδαφος που απλώνεται σχεδόν ως τη θάλασσα. Αυτοί οι παράγοντες διαμορφώνουν ένα σύστημα που παράγει  πολλές κατηγορίες μελιού που είναι αναγνωρισμένα για την μοναδικότητα & την ποιότητα τους.

Ο τρύγος αρχίζει νωρίς την άνοιξη Απρίλιο και τελειώνει περί τα τέλη Οκτωβρίου με διαδοχικούς τρύγους αναλόγως την επιτυχία των διάφορων μελιτοφόρων φυτών η δένδρων . Με σκληρή χειρωνακτική εργασία, οι πολύτιμες κηρήθρες συλλέγονται με το χέρι, ταξινομούνται και αμέσως μετά μεταφέρονται για τρύγο στις  εγκαταστάσεις της μονάδας. Είναι πάντα μια μαγική στιγμή όταν η  πρώτη σταγόνα από το μέλι της χρονιάς αρχίζει να ρέει. Το αποτέλεσμα του μεγάλου μόχθου: ακόμα μια καλή μελισσοκομική χρονιά.