ΕΞΕΛΙΞΗ

Το 2010, το εξαιρετικό Βιολογικό «ΜΕΛΙ ΕΡΕΙΚΗΣ» «ΦΑΣΙΛΗ» βραβεύεται με το πρώτο βραβείο στην κατηγορία του στον Διεθνή Διαγωνισμό Βιολογικής Μελισσοκομίας BIOLMIEL 2010  στην Αίτνα της Ιταλίας. Ενω και στον  διαγωνισμό BIOLMIEL 2011  η επιτυχία ήταν ανάλογη τόσο για το «ΜΕΛΙ ΕΡΕΙΚΗΣ» που απέσπασε και πάλι το πρώτο βραβείο στην κατηγορία του όσο και για το «ΜΕΛΙ ΕΛΑΤΗΣ» το οποίο διακρίθηκε στην κατηγορία του για τα ποιοτικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του.
Η επιχείρηση βρίσκεται σε διαδικασία εγκατάστασης  συστήματος διασφάλισης της ποιότητας των προϊόντων μας (HACCP)  με το Σύστημα  Διαχείρισης & Ασφάλειας των Τροφίμων, (ISO 22000). Από τον Ιούνιο του 2010 έχει ξεκινήσει  η προσπάθεια δημιουργίας ενός τοπικού συμφώνου ποιότητας με  συναδέλφους μελισσοκόμους για την ένταξη των μελισσοκομικών μονάδων τους στην Βιολογική Μελισσοκομία. Η προσπάθεια  αυτή ξεκίνησε με την ένταξη 3 νέων μελισσοκομικών μονάδων συνολικά  700 κυψελών και συνεχίζονται οι επαφές με ενδιαφερόμενους για την ένταξη των μονάδων τους . Σκοπός του τοπικού συμφώνου ποιότητας είναι και λαμβάνοντας  υπόψη τις διαρθρωτικές αδυναμίες της Ελληνικής Μελισσοκομίας (μικρό μέγεθος εκμεταλλεύσεων, υψηλό κόστος παραγωγής κ.τ.λ.), που καθιστούν τα μελισσοκομικά  προϊόντα –της χώρας μας μη ανταγωνιστικά, παρά την αδιαμφισβήτητη ποιοτική τους υπεροχή, μας οδήγησαν στην απόφαση, πως πρέπει να ξεφύγουμε από τις εύκολες συνταγές και τις αναποτελεσματικές προτάσεις, και να περάσουμε άμεσα:

  • από την ποσότητα – στην ποιότητα
  • από το ανώνυμο – στο επώνυμο
  • από το παραβατικό και αμφισβητούμενο – στο αξιόπιστο και ασφαλές
  • από το προστατευόμενο – στο ανταγωνιστικό

Λαμβάνοντας κανείς υπόψη όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, αλλά και τα δεδομένα της οικονομίας της αγοράς, λογικά
απαντά στους προβληματισμούς και συμπεραίνει ότι η ανάπτυξη ποιοτικών μελισσοκομικών  προϊόντων με άξονα τη  Βιολογική Μελισσοκομία είναι μια αξιόπιστη λύση